torsdag 9 maj 2013

Proteinscones = Sandkakor?!



Proteinscones

1 ½ dl dinkelsikt
1 dl One bake
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50g smör
10 st aprikoser, hackade
1 dl mjölk (OBS: ska du prova, ha i mer mjölk!! Smeten bör bli riktigt kladdig.)
sesamfrön, solrosfrön

Blandla alla trorra ingredienser i en bunke. Massera in det kalla smöret tills du får en smuldeg. Tillsätt mjölken hastigt och klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i ca. 8-10 minuter.

______________________________________________________


Ja som rubriken säger så blev mina scones SANDKAKOR. Så fruktanskvärt torra!! Men ändå goda. Nästa gång kommer jag dock, precis som jag rekomenderar ovan, att tillsätta mera mjölk för att få dem lite saftigare.

Som sagt så är jag ledig idag (onsdag) och solen strålar precis som jag önskat. Därför börjr jag dagen med årets första frukost på baklongen. :)



Kvargyoghurt, paulun müsli, proteinscones, ananas MUMS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar