onsdag 22 maj 2013

Nyttigbröd #2

Det här experimentet blev betydligt mer lyckat än mina scones :P Jag vet att listan med ingredienser är väldigt lång, men bli inte förskräck av det. Om du inte har allt hemma går det nästan alltid att byta ut det mot något annat. Om du undrar något, så fråga bara :)

Nyttiigböd #2

2 ägg
4 äggvitor
60g filmjölk
40g dinkelsikt
60g whey protein, choklad/hasselnöt
80g havre/quinoagryn (färdig grötmix)
20g profiber
10g bikarbonat
1g vaniljpulver
60g solrosfrön
20g sesamfrön
40g hackade hasselnötter
20g vetekross
6g flingsalt
Müsli till topping.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke. Olja och mjöla en ugnsform ca 20x30cm. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över din favorit müsli som topping. Grädda brödet i 20-25 minuter. Låt svalna något och dela sedan upp i 8 bitar. NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar